Hektiskt

Nu är det mycket som händer. Drakviskaren skickas till tryck - I DAG - så inlagor skickas fram och tillbaka, ett författartack som var glömt och det är idéer till tvåan och treans omslag och mitt i allt detta en karta som ska vara klar nästa vecka. Kartan i sig blev klar i morse - ja, ni såg mitt tidigare inlägg, men det ska stå text runt och frågan är vad det ska stå. Och så marknadsföringen också. Den har vi så smått börjat gräva i. 
 
Om en timme får jag i alla fall en välbehövlig (men svår) paus, då jag ska på kryssning. Det kliar i fingrarna att få skriva men det är bra att koppla av ibland också. Jag kan lätt gå dygn efter dygn och knappt äta, bara för att göra klart något. Men det är så roligt! Anteckningsblocket åker i alla fall med. Får se om havet kan ge inspiration till karttexterna.
 
Just det! Drakviskaren har blivit med pressrelease!
http://www.mynewsdesk.com/se/whipmedia/pressreleases/en-svensk-fantasy-succe-1847514?utm_campaign=channel&utm_source=facebook&utm_medium=referral

Kartverkstad

 
Gårdagen tillbringades med papper, penna och sen Photoshop. Det var längesen jag ritade och det var riktigt kul. Och Photoshop. Photoshop! My one true love. Vi har haft våra ups and downs och jag måste med skam erkänna att jag inte ägnat honom/henne/hen alltför mycket uppmärksamhet på sistone. Word har tagit över. Förlåt. 
 
Ingen av bilderna är den slutgiltiga versionen. Då kartan ska säljas (som A2- print tillsammans med ett faktahäfte om världen) känns det bäst att inte lägga upp den. Men ni får ju ett hum i alla fall.
 
Kul det där med kartor. Om jag inte behövde skriva böcker och allt det där, hade jag gärna sadlat om till kartdesigner.
 

Att få se boken i verkligheten

 
Jag håller på med så många olika projekt just nu att jag blir yr. Hoppar mellan romanskrivandet och novellerna, skriver det jag känner för och kommer långsamt framåt. På många fronter samtidigt. Annars är jag mer en en-sak-i-taget kind of person, men det här är spännande. Omväxling behöver inte vara dåligt. 
 
För övrigt fick jag veta att Drakviskaren har blivit färdigkorrad! Den fick 133 kommentarer av korrekturläsaren, vilket tydligen var bra. Förlaget skrev: "Vill bara tillägga att 133 kommentarer är EXTREMT lite för en bok i den här omfattningen. En ändring per sida är annars normalt… Bra jobbat!!!" Drakviskaren är ju rätt ... lång. På gott och ont. Egentligen över 800 sidor, men förlaget sänkte typsnittet något snäpp för att minska sidantalet, haha. Så nu är den "bara" 650. Så vem vet, snart kanske den åker på tryck! Jag kan inte ens föreställa mig känslan att få se boken i verkligheten. Känna den. Lukta den. Jag kommer att börja böla.
 
Förutom det planerar vi att eventuellt ha extramaterial till boken! Och håller på att diskutera omslag till de övriga två i trilogin. Det börjar närma sig release, så fler och fler beslut behöver tas. Det jag gillar med förlaget (Whip Media) är att jag verkligen känner mig delaktig i processen. Det är viktigt för mig att få "vara med", något som inte är självklart eftersom boken ges ut på traditionellt vis.