Blodtörstig författare

Den bloggdvalan blev inte långvarig ;)

Nu har jag börjat lite smått på Anyxa igen, manuset om sjöväsen. Kul! Jag har läst det jag skrev i våras och är up to speed. Måste tänka över hur jag ska gå vidare härifrån bara. Hur jag ska få manuset mer spännande och roligt att skriva. För är det roligt att skriva är det nog roligt att läsa, också. Det var säkert det som fick mig att lägga av i våras. Någonting som ... saknades.
 
Jag skriver ofta manus som är på liv och död och hoppsan, där råkade jag skjuta svärdet i mitt kärleksintresse. Det här manuset var tänkt att bli mindre dramatiskt på det sättet. Mer intriger i skolmiljö, som i exempelvis Harry Potter (de första böckerna). Men att skriva i en sådan lugn miljö passar mig inte riktigt. Jag tänker hela tiden: "När ska allt fallera då? När ska staden gå under och folk slaktas av fiender?" Det är liksom så det brukar gå till här. Kaos och blod och kärlek som spränger fram när allting annat känns kolsvart. Kanske måste jag ändra plotten så att den passar bättre ihop med denna blodtörstiga författare. ;) 

 

Facebook

Ett tag tänkte jag satsa mer på författarsidan på Facebook och mindre på bloggen. Ni hittar mig här! Och här. Tanken är att uppdatera med små saker varje dag och att vara rätt aktiv där.
 
Men jag kommer nog tillbaka snart, ska ni se. :)
 
 

Det var en gång en aspirerande författare

I går fick jag hålla Drakviskaren i min hand för första gången. Den fysiska, riktiga boken! Gahhh, vilken känsla. Det känns  surrealistiskt att den är verklig - utanför dataskärmen. Jag fattar det fortfarande inte. 
 
Jag minns i februari 2016, när jag precis skrivit klart första utkastet och skapat en trailer. Då skulle det dröja nio månader till förlagskontraktet, och ytterligare nio till utgivning. Men just där och då, hade jag ingen aning om att någon i framtiden skulle se potential i trilogin. Jag hoppades. Men trodde att det skulle bli ännu ett nej, ännu ett misslyckat försök av många. Jag skrev manus efter manus och det var tröstlöst att aldrig få napp, aldrig bli vald.
 
Men så, en dag, var det min tur.
Och nu är det bara veckor kvar till release! :D